Extra koopmomenten Sinterklaas en Kerst

Met de verruiming van algemene openingstijden is het niet zeker welke winkels open zijn op extra koopmomenten rondom de feestdagen. De Groningen City Club geeft echter wel een algemeen advies aan haar leden en de overige ondernemers in de binnenstad van Groningen. Winkels in de binnenstad zullen een poster aan het raam hebben waarop staat op welke dagen en/of avonden ze extra geopend zijn zodat de consument kan inkopen voor een cadeaurijke Sinterklaas- of Kerstavond. Als u niet zeker weet of een winkel open is, check dit dan even bij de winkel zelf voordat u naar de stad vertrekt.

Extra Sinterklaas koopmomenten:

  • Donderdag 3 december tot 20.00 uur
  • Vrijdag 4 december tot 20.00 uur

Extra Kerst koopmomenten:

  • Dinsdag 22 december tot 20.00 uur
  • Woensdag 23 december tot 20.00 uur

Uiteraard is dit een advies. Ondernemers zijn geheel vrij daarin hun eigen keuze te maken. In verband met de spreiding van klanten hebben we ervoor gekozen om zowel voor Sinterklaas als Kerst twee extra koopmomenten te communiceren. We vragen de consument vooraf te controleren of winkels op deze momenten geopend zijn.

Daarnaast wijzen we de consument erop dat winkels op 5 december, 24 december en 31 december mogelijk om 17.00 uur sluiten.

Om de winkeliers en consument zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen, verspreidt de Groningen City Club raamposters in de binnenstad, waarop winkeliers zelf kunnen aangeven wanneer ze open zijn.

Voor zowel Sinterklaas als voor de Kerst geldt natuurlijk dat het iedere winkelier is toegestaan naast de genoemde data zo vaak open te gaan als ze willen gezien de wetgeving op het gebied van de winkelopenstellingen.