Kaderbrief Koningsdag 2019

Koningsdag

De verjaardag van de koning wordt in onze stad uitbundig gevierd. Dit jaar hebben wij met het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een bijzondere editie gehad. Komend jaar wil de gemeente Groningen er wederom een geweldig feest van maken. Koningsnacht en -dag is een van de drukst bezochte feesten in Groningen.

Om dit feest ordelijk te laten verlopen zijner spelregels opgesteld, zodat iedereen een leuke en veilige nacht en dag heeft in Groningen. Zaterdag 27 april 2019 komt snel dichterbij en de feestelijkheden vragen om een uitgebreide voorbereiding. Door middel van een kaderbrief maken we duidelijk wat u moet doen om een voorgenomen evenement ook daadwerkelijk te laten plaatsvinden. In deze brief schetsen wij een aantal kaders waarbinnen u een activiteit op Koningsnacht en Koningsdag in 2019 kunt organiseren. Waaraan moet u denken en welke vergunningen moeten worden aangevraagd?

Voor het organiseren van een evenement of het plaatsen van een buitentap heeft u bijvoorbeeld altijd een vergunning nodig. Ook geven we een beeld van de inspanningen van de gemeente en hulpdiensten voor een ordelijk en veilig verloop van het evenement.
Veiligheidsmaatregelen kunnen van invloed zijn op uw plannen. Kijk hier voor het volledige document.