Groningen toegankelijk voor iedereen!

Actueel

Groningen toegankelijk voor iedereen!
Ergens naar binnen gaan voor een aankoop of een bezoek aan horeca is voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld. Helaas geldt dat niet voor iedereen. De maatschappij kent veel mensen die enige vorm van hinder ondervinden bij zaken die voor ons alledaags zijn. Wat te denken van mensen met een rolstoel of een chronische ziekte? Dan kan een drempel letterlijk ‘de drempel’ zijn. Of een reumapatiënt die niet naar het toilet kan omdat die zich op de eerste etage bevindt..
Namens de Groningen City Club zijn Fred de Bruin en Mark Engberts aangesloten bij de werkgroep Toegankelijkheid. Deze werkgroep, onder leiding van Jan Martini van de gemeente Groningen spant zich in om enerzijds mensen bewust te maken van de hindernissen die ze meestal onbewust opwerpen in hun zaak, en anderzijds vooral om te laten zien hoe je met eenvoudige en betaalbare maatregelen je zaak een stuk toegankelijker kunt maken. Dat is niet alleen goed voor mensen met een beperking, maar ook voor de winkelier. Per slot van rekening gaat het toch om klanten…
De Groningen City Club wil zich graag inspannen om ondernemers bewust te maken van hun rol en waar mogelijk faciliteren. Daarmee volgt de GCC lijnen die belangrijk zijn voor het ondernemersklimaat: Gastvrijheid en bereikbaarheid.
Mocht u willen weten hoe u zelf met eenvoudige aanpassingen al veel kunt doen, meldt u zich dan even bij de GCC. Ook als u gewoon wilt weten of uw zaak goed toegankelijk is voor iedereen, kunnen we u in contact brengen met leden van de werkgroep. Zij komen graag bij u langs!