NIEUWS

Duurzaamheid

Inspirerend bezoek aan Rotterdam

Op donderdag 16 mei is Eric Bos namens de Groningen City Club, samen met kennisinstellingen en de gemeente Groningen te gast geweest in Rotterdam.
Bedrijven en particulieren moeten de komende jaren voldoen aan allerlei normen en eisen om aan de klimaatdoelstellingen te gaan voldoen.

retail

HEMA Herestraat beste van Nederland!

De vestiging van de HEMA in de Herestraat is uitgeroepen tot beste HEMA-vestiging van Nederland.
De Groningse vestiging was al in een eerder stadium doorgedrongen tot de beste drie, en eindigde gisteren uiteindelijk dus als eerste.

economisch onderzoek
economie

Economisch binnenstedelijk onderzoek

In 2019 laat Gemeente Groningen een economisch binnenstedelijk onderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de binnenstad en haar bezoekers.

Koningsdag

Kaderbrief Koningsdag 2019

De verjaardag van de koning wordt in onze stad uitbundig gevierd. Dit jaar hebben wij met het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima een bijzondere editie gehad. Komend jaar wil de gemeente Groningen er wederom een geweldig feest van maken. Koningsnacht en -dag is een van de drukst bezochte feesten in Groningen.

Retail Academy

Gratis workshops in online marketing

Wil je meer klanten bereiken via het internet, weten hoe je meerdere online kanalen kunt inzetten of hoe je een businessplan schrijft? Kom naar de Google-bus en volg een van de gratis workshops om je bedrijf te laten groeien.

Retail

Ondernemers binnenstad krijgen meer ruimte voor reclame-uitingen

De gemeente Groningen, Groningen City Club en ondernemers in de binnenstad verruimen de mogelijkheden voor reclame-uitingen van ondernemers. Hiermee creëren zij een gunstig klimaat voor ondernemers en tegelijkertijd een prettig verblijfsklimaat voor bewoners en bezoekers. Daarnaast biedt het duidelijke kaders om de veiligheid, leefbaarheid en toegankelijkheid van de binnenstad te borgen.

Promotiedagen

Promotiedagen - Retail 2030

Op dinsdag 6 november 2018 vond tijdens de Promotiedagen de bijeenkomst Retail2030 plaats. Naast verschillende kennisinstellingen waren ook vele ondernemers en andere geïnteresseerden op deze bijeenkomst afgekomen. Centraal stond het rapport Retail2030.

Retail Academy

Retail of the Future - Let's GRO

Tijdens Let’s Gro organiseerde de Groningen City Club in samenwerking met de NRW en haar Groningse partners de bijeenkomst Retail of the Future. Een interactieve bijeenkomst waarbij verschillende thema’s de revue hebben gepasseerd die betrekking hebben op de toekomstige ontwikkelingen binnen de branche.

Astraat

Ondernemers Astraat in gesprek met wethouder van Keulen

Op 4 oktober gingen ondernemers van de Astraat in gesprek met wethouder Joost van Keulen. Aanleiding is de herinrichting van de Astraat en het feit dat ondernemers in eerste instantie geen mogelijkheden op het smalle deel van de straat kregen voor uitstallingen.

Retail Academy

Veiligheidstraining goed beoordeeld

Veiligheidstraining: winkeldiefstalpreventie 8 oktober 2018 

Maandagavond 8 oktober kwamen bijna 45 verschillende ondernemers uit Groningen bij elkaar om een veiligheidstraining bij te wonen die gegeven werd door Willem en Bert Andriessen van Andriessen Criminaliteitspreventie.

Citystage september 2019

Citystage is terug! In september staan dansers, muzikanten en andere amateurkunstenaars voor de derde keer op het grootste podium van Groningen: de bruisende binnenstad!

Op 7, 14 & 15 september 2019 organiseert VRIJDAG in samenwerking met de Groningen City Club het evenement City Stage.

Groningen Ontwerpt

Circulaire initiatieven gezocht!
Ben jij als ondernemer actief in de binnenstad van Groningen en heb je een initiatief rondom hergebruik dan willen we graag met je in gesprek. House of Design heeft nog ruimte voor enkele deelnemers in de designroute op 7 oktober.  
Het kan gaan om producten gemaakt van afvalmateriaal, die je zelf maakt of die je verkoopt.
Retail Academy

Cursus Duits op de werkvloer afgerond!

Tijdens een zeer geslaagde laatste les is de Cursus 'Duits op de werkvloer', georganiseerd en gegeven door De Groninger Retail Academy afgerond. Daarbij hebben de kandidaten ook daadwerkelijk een certificaat in ontvangst kunnen nemen. Helaas waren een paar cursisten tijdens deze laatste les wegens ziekte verhinderd, dat mocht de pret echter niet drukken!

Astraat

Overleg GCC en ondernemers Astraat

Dinsdag 10 juli hebben we een overleg gehad met ondernemers in de Astraat over de vergeling, het nieuwe reclamebeleid (en de nog aan te leggen stoepen) en de kwaliteitsimpuls voor dit gebied. Een levendige discussie over de mogelijkheden rondom uitstallingen, terrassen, veiligheid en zichtbaarheid, die nog een vervolg gaat krijgen. Eens te meer blijkt dat ondernemers tot veel bereid zijn om Groningen een veilige en gastvrije stad te laten blijven. Daarnaast moet er natuurlijk oog zijn en blijven voor de belangen van individuele ondernemers en straten als geheel.

Buitenlands bezoek

Buitenlands bezoek aan Groningen

In juni is Groningen bezocht door Bernard Morvan, President of the French Federation of Fashion Retailers. Hij heeft samen met onder meer Joost van Keulen, Eric Bos, Annemiek Bronsema en Simon poelstra een rondwandeling gemaakt door het centrum van Groningen.

Ervaren kracht nodig?

Wellicht is het u niet ontgaan dat ANBO samen met uitzendbureau Ervaren Jaren een vacaturewebsite is begonnen gericht op oudere werkzoekenden en werkgevers met banen.
Dat heeft al veel respons opgeleverd. Het aanbod werkzoekenden is echter vele malen groter dan het aanbod.

GrOA

GROA - van plan naar praktijk

Stap voor stap gaat Groningen verder in de uitwerking van de Groninger Ondernemers Agenda (voorheen Groninger Retail Agenda). Maandag 19 maart zijn weer goede stappen gezet om van het maken van plannen naar een uitvoeringsagenda te gaan. Het bestuur van GCC kwam daarvoor samen met

Detailhandel

Retail in transitie

De retail is de grootste banenmotor van Nederland en ondanks de crisis werken er nu in totaal 853.000 mensen (500.000 volledige banen) in een winkel, werkplaats of webshop. Het totaal aantal banen in de detailhandel blijkt niet te dalen, maar de komende jaren juist gestaag te stijgen.

Fysiek beheer en veiligheid

Resultaten schouw veiligheid najaar 2016

In het najaar heeft een schouw plaatsgevonden bij veel ondernemers in Groningen. 61 ondernemers hebben de Veiligheidscheck gedaan. Helaas was niet iedereen op de hoogte van de actiedag, voor een volgende keer zal dit een extra aandachtspunt zijn.

Detailhandel

Samenwerking Detailhandel – Horeca

In de afgelopen maanden heeft het bestuur van GCC meerdere gesprekken gevoerd met de gemeente Groningen en Koninklijke Horeca Nederland over de mogelijkheden tot een verdergaande samenwerking tussen Detailhandel en Horeca ondernemers.

Koopstromen onderzoek

In opdracht van de provincie Groningen wordt er een koopstromen onderzoek uitgevoerd. De Provincie voert de komende

Verkeer en Vervoer

Bijeenkomst over venstertijden

De gemeente Groningen werkt op allerlei fronten aan de verbetering van de bevoorrading van de binnenstad: efficiënt, slim en schoon.

Verkeer en Vervoer

Aanpak Diepenring

Afgelopen woensdag 14 september heeft de raadscommissie gesproken over de aanpak van de Diepenring.

Verkeer en Vervoer

Bussen over west

Dinsdag 20 september was er in Het Kasteel een inloopavond van de gemeente over de "bussen over west".

Economie

HORECA

Onder constructie

Inspirerende bijeenkomst

Dinsdagavond 27 januari bespraken de ondernemers uit het Ebbingekwartier in Het Paleis de wensen en mogelijkheden om de Ebbingestraat en Boterdiep nog aantrekkelijker te maken voor het publiek.

Funshoppen in Stad verder stimuleren

‘Nog een wéreld te winnen voor marketing van Groningen; Funshoppen in Stad verder stimuleren ’ volgens Hans Poll, directeur Marketing Groningen tijdens Algemene Ledenvergadering.