NIEUWS

Corona update

Regelgeving Retail - Corona

Hieronder volgen de basisregels voor winkels

- Alle winkels moeten deurbeleid voeren wat inhoudt dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden.
- Winkels sluiten uiterlijk om 20.00 uur, met uitzondering van levensmiddelenwinkels. Let op: na 20.00 uur mogen er géén klanten meer in de winkel zijn, ook niet voor private shopping.

Gratis geveltuintjes voor Groningse ondernemers

Groningse ondernemers kunnen de komende maanden hun eigen bedrijfspand in Groningen verrijken met een gratis passende geveltuin. Als antwoord op extremere weersomstandigheden zoals hittestress en wateroverlast maakt Klimaatadaptatie Groningen zich samen met Floor Kuipers van SIMPL hard voor meer groen in Groningse winkelstraten. Als stimulans verzorgt de gemeente Groningen de aanleg van de gratis geveltuinen met behulp van een aannemer en subsidie.
Om binnensteden leefbaar en veilig te houden voor bewoner, consument en ondernemer moeten er maatregelen genomen worden. De Groningse binnenstad en het winkelgebied in Haren zijn bijvoorbeeld overwegend versteend. Dit zorgt ervoor dat op warme dagen de hitte blijft hangen en dat na hevige regenbuien het water zijn weg niet gemakkelijk vindt. Een oplossing is onder andere het aanleggen van geveltuinen in de openbare ruimte. Een geveltuin bestaat simpelweg uit een strook planten tegen de gevel van een pand.

Subsidies voor Corona-maatregelen kleine ondernemers

Voor wie?

Eigenaren van ondernemingen met minder dan 50 werknemers in onder meer de detailhandel, binnenvaart, vrijetijdssector en horeca. Culturele instellingen zoals musea en maatschappelijke instellingen, zoals dorpshuizen en kerken, kunnen ook een aanvraag indienen. Uitgezonderd in de detailhandel zijn supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en webshops.

Duidelijkheid voor bezoekers Herestraat.

Duidelijkheid voor bezoekers in de Herestraat

Vanaf zaterdag as. is het voor bezoekers in de Herestraat weer een stuk duidelijker als het gaat om looprichtingen en algehele veiligheid. In de komende dagen worden in de Herestraat lijnen aangebracht die bezoekers moeten helpen om voldoende afstand van elkaar te houden en zodoende op een veilig en prettige manier kunnen winkelen.

Corona update

Project DOORKUNST - kunstzinnige plexiglazen schermen

Al enige tijd houdt COVID-19 de wereld in zijn greep. Beperkende maatregelen zijn getroffen om het fysieke contact, en daarmee de verspreiding van het virus effectief in te dammen. Eén maatregel daarvan is het plaatsen van plexiglazen schermen, die klant en baliemedewerker beschermen tegen besmetting.

Cityscoop

Nieuwe Cityscoop verschenen

Met enige vertraging als gevolg van de corona crisis, is de eerste Cityscoop van 2020 verschenen. Omdat de omstandigheden daartoe aanleiding gaven en geven, is deze geheel gewijd aan een onderwerp waar we in deze tijd als ondernemers goed ons voordeel mee kunnen doen.

Het resultaat van de inspanningen gaat al voor het nieuws uit. De afgelopen dagen hebben tientallen ondernemers zich aangemeld!

Warenhuis.groningen.nl

Jaarcijfers

Jaarcijfers GCC 2019

De jaarcijfers over 2019 van de Groningen City Club zijn inmiddels vastgesteld.

Actueel

Creatieve acties op Visit Groningen

De kans is groot dat ook jouw bedrijf (geheel of gedeeltelijk) gesloten is door het coronavirus. Maar gelukkig ben jij als echte Groninger creatief en zet je door!

Corona update

Budget beschikbaar voor nieuwe initiatieven

De gemeente heeft budget beschikbaar gesteld voor initiatieven van ondernemers, instellingen en organisaties om zo goed mogelijk door de coronacrisis te komen.

Corona update

KVK Corona loket

Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft KVK samen met partners invulling aan het CoronaLoket voor ondernemers.

Corona update

Houd Afstand poster

Voor de bestrijding van corona moeten we allemaal de adviezen van het RIVM opvolgen. Het is daarom belangrijk om anderhalve meter afstand te houden.

Corona update

Handige links in tijden van Coronacrisis

De maatregelen die worden genomen als gevolg van het Corona virus treft vele ondernemers. Wellicht moet ook u aanpassingen doorvoeren in uw dagelijkse handelen.

Corona update

Tijdelijke wijziging van bevoorradingstijden binnenstad

De gemeente gaat met ingang van vandaag (donderdag 19 maart) de venstertijden die gelden voor de bevoorrading van winkels en horeca in de binnenstad tijdelijk aanpassen in verband met de coronaproblematiek.

Corona update

Je winkel en het Corona virus

Het Corona virus heeft nederland in haar greep. Dit kan impact hebben op je bedrijfsvoering.

Actueel

Advies openingstijden feestdagen

Met de verruiming van de openingstijden enige jaren geleden, is de behoefte ontstaan aan een advies voor de zaken in de binnenstad.

economisch onderzoek
economie

Economisch binnenstedelijk onderzoek

In 2019 laat Gemeente Groningen een economisch binnenstedelijk onderzoek uitvoeren om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de binnenstad en haar bezoekers.

Retail

Ondernemers binnenstad krijgen meer ruimte voor reclame-uitingen

De gemeente Groningen, Groningen City Club en ondernemers in de binnenstad verruimen de mogelijkheden voor reclame-uitingen van ondernemers. Hiermee creëren zij een gunstig klimaat voor ondernemers en tegelijkertijd een prettig verblijfsklimaat voor bewoners en bezoekers. Daarnaast biedt het duidelijke kaders om de veiligheid, leefbaarheid en toegankelijkheid van de binnenstad te borgen.

GrOA

GROA - van plan naar praktijk

Stap voor stap gaat Groningen verder in de uitwerking van de Groninger Ondernemers Agenda (voorheen Groninger Retail Agenda). Maandag 19 maart zijn weer goede stappen gezet om van het maken van plannen naar een uitvoeringsagenda te gaan. Het bestuur van GCC kwam daarvoor samen met

Economie

HORECA

Onder constructie