Noordelijke Ringweg en Noordzeebrug: nieuwe entree maakt Stad beter bereikbaar

noordelijke ringwegEén van de grootste infrastructurele werkzaamheden aan de noordzijde van de stad, begint z’n voltooiing te naderen. Het gaat om de aanleg van een nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal, de Noordzeebrug. Wanneer deze brug er dit najaar ligt, zal het voor consumenten die wonen ten noorden van Groningen, veel gemakkelijker worden om naar de binnenstad te rijden.

De werkzaamheden ter vervanging van de Noordzeebrug zijn al in 2012 van start gegaan. Het betreft een klus van de provincie, in samenwerking met de gemeente Groningen. Tegelijkertijd met de aanpassing van de brug wordt ook de kruising van de ringweg met de Bedumerweg ongelijkvloers gemaakt en komen daarmee de verkeerslichten te vervallen.

De nieuwe Noordzeebrug is hoger gemaakt (ca. drie meter) om hem geschikt te maken voor het vervoer van meerdere lagen containers over dit kanaal. De bestaande brug wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe vaste brug. 

In de loop van 2015 worden de rijstroken in de verbindingswegen tussen de Noordelijke en Westelijke Ringweg verdubbeld (nu is er één rijstrook, dat worden er twee.) Tegelijkertijd wordt de laatste fase uitgevoerd van het Reitdiepplein, het kruispunt van de Noordelijke Ringweg met de Westelijke Ringweg. Daarbij verdwijnen de verkeerslichten bij de Hogeweg. Verder wordt op de Noordelijke Ringweg ook nog nieuwe verlichting aangesloten.  Begin 2016 starten werkzaamheden aan de geluidsschermen en komt er nieuw asfalt.