Kerstboom geselecteerd voor de Grote Markt 2017

Na een wekenlange speurtocht, waarbij vele bomen zijn bekeken die na een oproep via onder meer Dagblad van het Noorden zijn aangeboden, is een keus gemaakt voor een prachtige boom uit (alweer) Oude Pekela. 

Na een inspectie door Louis van der Tuin met Harry Hartman van Wagenborg, gevolgd door RTV Noord en het Dagblad (Anita Pepping + Renate Winkel die het op video vastlegde voor de internet site van het DVHN), hebben zij besloten om de boom van Oude Pekela, voor de 2e keer Oude Pekela, naar de Grote Markt te transporteren.

Zij zijn 4 bomen bij langs geweest t.w. Oude Pekela, Muntendam, Zuidlaren en Doezum (bij Grootegast) en hebben alles tegen elkaar afgewogen. Het ging om de bereikbaarheid voor de kraan en oplegger en de esthetische kant van de bomen, hoogte en volume, en zijn zodoende uitgekomen bij de boom in Oude Pekela.

Het volledige artikel op Dagblad van het Noorden met een leuke video reportage is te vinden op het het artikel Zoektocht naar de Grote Markt kerstboom: ‘Hij stond ooit als kerstboompje in huis’