Inspirerend bezoek aan Rotterdam

Duurzaamheid

Op donderdag 16 mei is Eric Bos namens de Groningen City Club, samen met kennisinstellingen en de gemeente Groningen te gast geweest in Rotterdam.
Bedrijven en particulieren moeten de komende jaren voldoen aan allerlei normen en eisen om aan de klimaatdoelstellingen te gaan voldoen.

In Groningen zit Eric Bos namens de GCC samen met de andere bedrijvenverengingen en de gemeente in een stuurgroep welke moet adviseren inzake de keuzes die bedrijven (zowel MKB , Retail als Horeca) moeten maken om aan de gestelde eisen van de overheid te kunnen voldoen. In Rotterdam is een Woonwijs winkel opgetuigd waar zowel het bedrijfsleven als de consument zich kan laten adviseren door neutrale partijen die zelf geen voordeel hebben van de te maken keuzes. De meest partijen die bezig zijn met energie en duurzaamheid zijn adviesbureaus en installatiebedrijven waarbij het eigen verdienmodel geld in het laatje moet brengen. Tegenover de Woonwijs winkel is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen MBO en HBO onderwijs onder één dak, met een aantal startups waar leerlingen vanuit beide onderwijsinstellingen samenwerken en in de Woonwijs winkel kennis opdoen van alle nieuw technieken die op de markt zijn en toegepast kunnen worden in zowel bedrijven als woningen.Daardoor worden ze gestimuleerd om te kiezen voor een baan die past bij de nieuwe uitdagingen en waarvoor nu onvoldoende personeel beschikbaar is.Voldoende inspiratie dus, waarmee we ons voordeel kunnen doen in Groningen!

rotterdam2rotterdam3rotterdam4