Jans Cats Prijs 2019 voor Joost van Keulen

Jans Cats

Tijdens de afscheidsreceptie voor ex-wethouder Joost van Keulen op vrijdag 8 maart 2019, heeft Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, de Jans Cats Prijs uitgereikt. De feitelijke uitreiking van de door de Groningse kunstenaar Albert Geertjes ontworpen bronzen plastiek, die bij de Jans Cats Prijs hoort, zal in een later stadium plaatsvinden. 

De Jans Cats Prijs heeft als doel het onderscheiden van personen, instellingen of bedrijven die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs is ingesteld in 2007 op initiatief van de Groningen City Club. De prijs is genoemd naar wijlen Jans Cats, senior beleidsambtenaar van de gemeente Groningen en steun en toeverlaat voor vele ondernemers in de binnenstad van Groningen. Jans Cats overleed ruim 12 jaar geleden.

Het is alweer de 7de keer dat De Jans Cats Prijs is uitgereikt. Het stichtingsbestuur heeft een unanieme voordracht gedaan en heeft scheidend wethouder Joost van Keulen genomineerd uit een lange lijst van kandidaten. De toekenning van de Jans Cats Prijs 2019 is een waardering aan Joost van Keulen voor zijn enorme inzet als wethouder Economische Zaken in de gemeente Groningen. Voor veel ondernemers / ondernemingen en instellingen heeft hij betekenisvolle projecten in relatie tot de binnenstad geïnitieerd.

Joost heeft een verbindende rol in het versterken van de relatie tussen gemeente en ondernemers is kenmerkend gespeeld, en grote inzet geleverd voor de start-ups in Groningen. Groningen kent een levendige, sfeervolle en gezellige binnenstad en daar heeft Joost van Keulen een mooie bijdrage aan geleverd. Deze en andere aspecten zijn aanleiding geweest voor de Groningen City Club om de Jans Cats Prijs 2019 toe te kennen aan Joost van Keulen.

De Jans Cats Prijs is eerder uitgereikt aan:

2007: Stichting Martinikerk Groningen
2009: Organisatie Eurosonic/Noorderslag Groningen
2011: Grietje Pasma/ 4 Mijl Groningen
2013: Koninklijke Vereniging Volksvermaken Groningen
2015: Stichting Winter Welvaart Groningen
2017: Groninger Museum/ Andreas Bluhm