Duidelijkheid voor bezoekers Herestraat

Vanaf zaterdag as. is het voor bezoekers in de Herestraat weer een stuk duidelijker als het gaat om looprichtingen en algehele veiligheid. In de komende dagen worden in de Herestraat lijnen aangebracht die bezoekers moeten helpen om voldoende afstand van elkaar te houden en zodoende op een veilig en prettige manier kunnen winkelen.

 Voor ondernemers is de duidelijkheid naar bezoekers toe zeer welkom. Zij zagen in de afgelopen weekenden op meerdere plaatsen in de straat lange rijen ontstaan voor winkels. Rijen die ervoor zorgden dat andere bezoekers moeilijk op een veilig manier konden passeren. In overleg tussen de Groningen City Club, winkeliersvereniging Herestraat en de gemeente Groningen is dan ook besloten om ook vakken te creëren voor wachtenden. Deze vakken worden langs de gevels aangebracht en moeten de bezoeker helpen op de juiste plek te wachten. Daarnaast wordt met een duidelijke lijn in het midden van de straat, aangegeven aan welke kant van de straat bezoekers het beste kunnen lopen.

 Naast het aanbrengen van de lijnen, wordt ook ingezet op kleinschalige charme acties. Vanuit het actieprogramma Gastvrij Groningen worden deze acties, die vooral ook als doel hebben bezoekers op een leuke manier te verrassen, ingezet. De Groningen City Club is samen met de andere bedrijvenverenigingen, gemeente Groningen, Marketing Groningen en Koninklijke Horeca Nederland één van de initiatiefnemers van dit actieprogramma.  

 Voorzitter van de Groningen City Club, Eric Bos, is blij met de stappen die nu gezet worden. “Deze maatregelen maken het voor bezoekers weer een stukje overzichtelijker en dat is waar het om draait. Duidelijkheid over wat wel en niet de bedoeling is, is juist nu van groot belang”.


powered by social2s