Ook ruimere openingstijden voor kappers / verzorgende beroepen

Corona update

 

Kappers en andere vestigingen voor verzorgende beroepen (schoonheidsspecialist, pedicure, enz)

Om de verwachte drukte te kunnen spreiden is in overleg met een aantal kappers afgesproken dat ze in de hele gemeente eerder open mogen op Hemelvaartsdag (21 mei), namelijk vanaf 06:00 uur tot 22:00.

Supermarkten en drogisterijen

De gemeente heeft geregeld dat vanaf zondag 5 april 2020 supermarkten en drogisterijen op zon- en feestdagen ruimere openingstijden mogen hanteren. In verband met de coronacrisis mogen zij tussen 06:00 en 22:00 uur open zijn. Dit hebben de ondernemers gevraagd om de gezondheid van hun medewerkers en klanten te beschermen. Op deze manier hoopt de gemeente winkeliers te helpen bij het spreiden van klanten en het beperken van wachtrijen.

Bouwmarkten en tuincentra

Om de verwachte drukte te kunnen spreiden, is in overleg met bouwmarkten en tuincentra afgesproken dat ze eerder open mogen op Hemelvaartsdag (21 mei) en Tweede Pinksterdag (1 juni), namelijk vanaf 10:00 uur.

T/m 1 juni

De ruimere openingstijden gelden in principe t/m 1 juni 2020, maar kunnen eerder worden ingetrokken of verlengd als de situatie daarom vraagt.
Wilt u weten wanneer een winkel precies open is? Kijkt u dan op de website of neemt u contact op met de betreffende winkel.