Jans Cats prijs 2020 voor Maripaan Groep

Jans Cats prijs

Op zaterdag 7 december 2019 is de Jans Cats Prijs 2020 uitgereikt aan de Maripaan Groep en haar directeuren Paul Papo en Anrico Maat. De uitreiking vond plaats in het nieuwe hoofdkantoor van de Maripaan Groep aan de Griffeweg in Groningen, onder stadjers bekend als de Graansilo.

De Jans Cats Prijs heeft als doel het onderscheiden van personen, instellingen of bedrijven die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs is ingesteld in 2007 op initiatief van de Groningen City Club.
De prijs is genoemd naar wijlen Jans Cats, senior beleidsambtenaar van de gemeente Groningen en steun en toeverlaat voor vele ondernemers in de binnenstad van Groningen. Jans Cats overleed ruim 13 jaar geleden.

De Jans Cats Prijs wordt dit jaar voor de 8e keer uitgereikt. Het stichtingsbestuur heeft een unanieme voordracht gedaan en de winnaar is de Maripaan Groep. De toekenning van de Jans Cats Prijs 2020 is een gebaar van waardering aan de Maripaan Groep en directeuren Paul Papo en Anrico Maat, beiden op de foto te zien in het gezelschap van burgemeester Koen Schuiling.
De Maripaan Groep is exploitant van 15 Jumbo vestigingen. Met name in de binnenstad van Groningen is de Maripaan Groep actief en vernieuwend in supermarktconcepten zoals de Foodmarkt. Daarnaast zijn zij ook eigenaar van het Feithhuis aan het Martinikerkhof. Deze wordt geheel hersteld in de oude glorie. De visie van het bedrijf en de beide ondernemers is : SAMEN! Hard werken, veel plezier maken en successen vieren. En natuurlijk het overtreffen van verwachtingen.
De prijs is uitgereikt tijdens een feestelijke avond van de Maripaan Groep met haar MT, collega’s en partners. De Jans Cats Prijs bestaat uit een bronzen plastiek en is ontworpen door de Groningse kunstenaar Albert Geertjes.
De prijs werd uitgereikt door Koen Schuiling, burgemeester van Groningen, samen met de voorzitter van de Groningen City Club, Eric Bos.
Hieronder het overzicht aan van de voorgaande prijswinnaars van de Jans Cats prijs.

De voorgaande prijsuitreikingen:
2007: Stichting Martinikerk Groningen
2009: Organisatie Eurosonic/Noorderslag Groningen
2011: Grietje Pasma/ 4 Mijl Groningen
2013: Koninklijke Vereniging Volksvermaken Groningen
2015: Stichting Winter Welvaart Groningen
2017: Groninger Museum/ Andreas Bluhm
2019 Joost van Keulen
2020: Maripaan Groep