Groningen gastvrij op Koningsdag..

Actueel

Het is je vast niet ontgaan: er is wat onduidelijkheid over het al dan niet open zijn van winkels op Koningsdag. Winkels mogen die dag gewoon open zijn zoals op andere dagen. Slechts langs de route gelden andere regels tijdens de tocht van het koninklijk paar door de Stad. Winkels langs de route zijn daarover separaat geïnformeerd.
Of je als ondernemer open wilt is aan jezelf. Sommige ondernemers kiezen ervoor om gesloten te zijn en hun personeel een dagje vrijaf te geven om mee te kunnen genieten van de festiviteiten, andere kiezen ervoor de deuren te openen en te profiteren van de verwachte mensenmassa in de stad. Over het algemeen zal horeca gewoon open zijn.

Er is geen eenduidig beeld van welke winkels in welke straten open zijn. Een aantal grootwinkelbedrijven heeft ervoor gekozen gesloten te blijven, maar als je als ondernemer kansen ziet, laat dan vooral niet na die te pakken!
In de Herestraat zijn in ieder geval Hema, Bakker Bart, The Sting, Vero Moda en McDonald’s geopend. Zara, C & A en Monki kiezen voor gesloten deuren.
Als Groningen City Club begrijpen we dat daarmee op deze dag enige onduidelijkheid kan ontstaan, maar dit is geheel in lijn met de keuzevrijheid waar we als GCC volledig achter staan. Ondernemers mogen open, ze hoeven het niet…

Om Groningen als gastvrije stad te presenteren op het moment dat er veel extra mensen zijn en er veel landelijke aandacht is, vinden we het uiteraard meer dan wenselijk dat er zoveel mogelijk winkels open zijn!